Cathelijne van den Bercken

basilicumpastasalade met halfzongedroogde tomaatjes, 10 pers.

750 g. pasta
6 flinke handen vol cherrytomaatjes
12 eetl. halfzongedroogde tomaatjes
goede zachte olijfolie (bijv. uit Puglia of met een lage zuurtegraad uit Spanje)
3 courgettes in staafjes
3 kopje zwarte olijven zonder pit
3 eetl. kappertjes
olijfolie
3 eetl. citroensap
zout
vers gemalen peper
3 handen vol verse basilicum

Snijd de courgette in staafjes. Zet de courgette-staafjes 15 min. in een marinade van olijfolie en citroensap met een snufje zout.
Kook de pasta beetgaar, spoel af met koud water en meng er 1 eetl. olijfolie doorheen.
Snij de cherrytomaatjes door de helft. Meng de pasta, cherrytomaatjes, halfzongedroogde tomaatjes, olijven en kappertjes. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Strooi er royaal basilicum in stukjes gescheurd overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be