Cathelijne van den Bercken

kruidenboter

Het is zo simpel om kruidenboter zelf te maken. En erg lekker. Het is wel belangrijk dat je goeie ingrediënten gebruikt: gewoon echte roomboter en platte peterselie. Niet krulpeterselie. Die is voor de sier en heeft veel minder smaak. Als je deze kruidenboter eenmaal zelf hebt gemaakt, doe je de volgende keer niet meer de moeite om nog naar de winkel te gaan om die opgeklopte kant-en-klare imitatiekruidenboter te gaan kopen.

Als je geen eetbare bloemen bij de hand hebt kun je deze kruidenboter ook gewoon met alleen platte peterselie en knoflook maken.

kruidenboter

1 pakje roomboter (250 g) op kamertemperatuur
1 bos bladpeterselie
enkele rode/oranje eetbare bloemen zoals Goudsbloem (calendula officinalis) of Oost-Indische kers (Tropaeolum majus)
enkele roze eetbare bloemen zoals vlambloem (phlox paniculata)
1 teentje knoflook
zout en versgemalen peper

Hak de bladpeterselie en de bloemblaadjes met een mes of een mezzaluna (rond hakmes) fijn. Pers het teentje knoflook uit. Roer de peterselie en de knoflook met een vork door de roomboter.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Doe de kruidenboter over in een mooi schaaltje en laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan.

One Response to kruidenboter

  1. Jannien schreef:

    Hoi Cathelijne,

    De kruidenboter staat in de koelkast!
    Hij smaakte nu al lekker.
    Ben benieuwd hoe hij het morgen bij de barbecue doet.
    Bedankt voor het delen van je recepten, ik leer er veel van

    Groetjes Jannien

Laat een reactie achter op Jannien Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be