Cathelijne van den Bercken

runderstoof

800 g runderlappen
2 uien, gesnipperd
50 g spekblokjes
300 ml rode wijn
10 jeneverbessen
4 kruidnagelen
2 laurierblaadjes
4 plakken ontbijtkoek, in blokjes


Runderlappen aanbraden in een pan met dikke bodem.

Voeg de uitjes erbij en bak ze even door onder voortdurend omscheppen.

Voeg spekblokjes, rode wijn, laurierblaadjes, jeneverbesse n en kruidnagels toe.

Laat de stoofschotel met de deksel op de pan, 2,5 uur pruttelen op laag vuur met een vlamverdeler. Roer af en toe. Voeg water of wijn toe als de runderlappen te droog komen te staan.

Voeg na 2,5 uur de ontbijtkoek erbij. Warm het geheel nog even door totdat de saus g ebonden is.

Lekker met stoofpeertjes en rode kool!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be