recepten

runderstoof


800 g runderlappen
2 uien, gesnipperd
50 g spekblokjes
300 ml rode wijn
10 jeneverbessen
4 kruidnagelen
2 laurierblaadjes
4 plakken ontbijtkoek, in blokjes


Runderlappen aanbraden in een pan met dikke bodem.

Voeg de uitjes erbij en bak ze even door onder voortdurend omscheppen.

Voeg spekblokjes, rode wijn, laurierblaadjes, jeneverbesse n en kruidnagels toe.

Laat de stoofschotel met de deksel op de pan, 2,5 uur pruttelen op laag vuur met een vlamverdeler. Roer af en toe. Voeg water of wijn toe als de runderlappen te droog komen te staan.

Voeg na 2,5 uur de ontbijtkoek erbij. Warm het geheel nog even door totdat de saus g ebonden is.

Lekker met stoofpeertjes en rode kool!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.