Cathelijne van den Bercken

tajine de pois chiche / kikkererwtenstoofschotel

Een recept dat heel erg geschikt is om vooraf te maken èn een recept dat heel goed voor grote groepen te maken is. De grootste groep waarvoor ik dit gerecht maakte, bestond uit 60 personen.
tajine de pois chiches
voor 4 personen:
1 courgette (eerst in vieren, dan in plakken)
2 uien (in stukjes)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
4 eetl. olijfolie
1 eetl. ras el hanut
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 blik kikkererwten (400 g, uitgelekt 275 g)
zout, peper
150 g fetablokjes (in blokjes)

Verwarm de olie in een pan. Bak de ui en knoflook al omscheppend 5 min. Schep de ras el hanut en de courgette erdoor en bak het nog 1 min. mee.

Schenk de tomaten met sap erbij en laat het aan de kook komen. Duw de tomaten met een houten lepel in grove stukken. Laat het mengsel afgedekt 20 minuten zachtjes stoven.

Voeg de kikkererwten toen en schep het geheel door. Verwarm het geheel nog zo’n 10 minuten zachtjes zodat de kikkererwten ook goed heet zijn. Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper.

Verdeel de blokjes feta over de stoofschotel. Serveren de stoofschotel met couscous of Marokkaans brood.

Ook lekker met blokjes pompoen erdoor en laurierblad en Provencaalse kruiden in plaats van koriander en komijn.

kikkererwten met pompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be