Cathelijne van den Bercken

tajine van lam

500 g lamsvlees met bot, van de Marokkaanse slager
1 winterpeen, in plakjes
1 groene paprika, grof gesneden
2 uien, grof gesneden
1 eetl. Ras el Hanout
4 eetl. olijfolie 

Snij het lamsvlees in stukjes, zo groot als je het zelf lekker vindt om ze te eten. Doe de stukjes vlees samen met de Ras el Hanout en wat zout en peper in een kom en meng goed. Braad het vlees een paar minuten aan in een tajine en schep het er weer uit. Roerbak de groentes even kort in het braadvet en voeg het vlees weer toe.
Doe wat water in de pan zodat de groentes half onder staan, om te voorkomen dat alles aan gaat zetten. Zet de deksel op de pan en laat de stoofschotel op heel zacht vuur in zo’n 2-3 uur garen. Controleer af en toe tussendoor of er nog genoeg vocht in de tajine zit en voeg eventueel een beetje water bij.
Serveer de tajine met couscous en een salade van tomaat met arganolie en platte peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be