Cathelijne van den Bercken

aardappelsalade

Een heel eenvoudig recept om op de camping te maken. Of thuis. Voor als het een hele warme dag gaat worden. Je kunt het de avond van de voren maken of dezelfde ochtend. Als het maar het liefst minimaal 8u in de koeling heeft gestaan.

Als je nieuwe biologische aardappelen gebruikt is het schilletje zo dun dat je dat er prima aan kunt laten. Ik ben soms een beetje een luie kok, dus dan scrub ik de aardappels schoon met een paar ruwe aardappelhandschoenen. Google maar eens.

voor 4 personen:
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
2 friszure appels, geschild en in dobbelsteentjes gesneden

200 g cocktailaugurkjes
3 stengels lente-ui, in ringen gesneden

1 teentje knoflook, fijngeperst
1 eetl. kappertjes
200 g ham, in blokjes gesneden
200 ml volle yoghurt
200 ml mayonaise
peper en zout 

Zet de aardappelblokjes op in gezout koud water. Kook ze gaar in ruim 5 minuten. Laat de aardappelblokjes in een vergiet uitlekken en afkoelen.

Meng in een grote kom, de yoghurt met mayonaise en wat peper en zout. Doe alle overige ingrediënten erbij en roer voorzichtig alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Zet in de koelkast totdat je gaat eten. Lekker met veldsla of een andere groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be