Cathelijne van den Bercken

chai masala

De kruidenmix die ik maakte voor de september Foodswap is een masala voor chai. In India betekent chai thee. Gewoon zwarte thee. Die wordt meestal gedronken met melk en suiker. Een smaakvariatie is kardemom chai. Thee met melk, suiker en kardemom. Of masala chai. Thee met melk, suiker en een mix van verschillende specerijen. Elke marktkoopman heeft z’n eigen masalamix. In Mysore kocht ik op de markt de lekkerste chai masala. Ik heb het recept geprobeerd na te maken en de volgende versie komt aardig in de buurt.

 

De volgende specerijen in gemalen vorm:
6 theel. gember
4 theel. kaneel
6 theel. kardemom
1 theel. nootmuskaat
1/2 theel. kruidnagel
1 theel. venkel
1/2 theel. anijs

Meng de specerijen en bewaar de chai masala in een afgesloten pot op een donkere plaats.
Om chai te maken doe je het volgende. Verhit 300 ml water met 300 ml melk en een eetl. zwarte thee van goede kwaliteit. Roer een halve theelepel chai masala en naar smaak suiker er doorheen. Serveer gloeiend heet in kleine glaasjes.
De chai masala is ook erg lekker door cake. Of koekjes. Of appeltaart.

3 Responses to chai masala

  1. wecke schreef:

    Ik heb de chai geprobeerd en hij is heerlijk. Ik had al vaker zelf geprobeerd chai te maken maar had nog nooit de goede mix gevonden. Deze is super!

    En ook de bereidingswijze, de losse zwarte thee verhitten samen met gelijke delen melk en water, was een goede tip. Ik heb genoten van mijn kopje chai!!

  2. mirjam schreef:

    hij is perfect !!!

Laat een reactie achter op wecke Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be