Cathelijne van den Bercken

gebakken aardappeltjes met knoflook

Dit is weer eens wat anders dan die eeuwige gebakken aardappelschijfjes van aardappels die van de vorige dag over zijn. Als ik aardappels bak heb ik altijd de dubbele hoeveelheid nodig van wat ik aan gekookte aardappels op tafel zet. En het is altijd te weinig.

Neem 2x zoveel aardappelen als dat je normaal gesproken zou koken
per persoon 1 teentje knoflook, fijngesneden
een flinke scheut olijfolie
fijngemalen zout

Kook de aardappelen gaar in ruim water met een beetje zout. Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen zodat je ze vast kunt pakken.

Snij de aardappelen in grove blokjes. Verhit de olie in een koekenpan. Doe er zoveel olijfolie in dat de bodem bedekt is met een laagje olijfolie.

Bak de aardappelblokjes, terwijl je ze af en toe omschept, in 15 min. knapperig en bruin. Bak de laatste 5 min. de knoflook mee.

Schep de aardappelblokjes uit de pan. Bestrooi met zout naar smaak en serveer meteen.

Reacties zijn gesloten.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be