Cathelijne van den Bercken

groentestoofpotje met za’atar

Als ik weinig inspiratie heb, maak ik meestal een groentestoofpotje met de groentes die ik dan in huis heb. Altijd een succes bij ons aan tafel.
Za’atar is kruidenmengsel van thijm en geroosterde sesamzaadjes. Za’atar wordt veel in de keuken van het Midden-Oosten gebruikt. Het is verkrijgbaar bij Marokkaanse en Turkse winkels. Als je geen za’atar hebt kun je het ook vervangen door gedroogde tijm. Of Provencaalse kruiden. Of Italiaanse kruiden.

 

1 rode paprika, in stukjes
2 sjalotjes, in halve ringen
1 aubergine, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 courgette, in de lengte 2x door midden en dan in stukjes
250 ml passata
150 g linzen die niet uit elkaar vallen, gaargekookt en afgekoeld
2 theel. za’atar
olijfolie
peper en zout

Bak de paprika in een braadpan met dikke bodem 5 min. in een scheutje olijfolie.
Voeg de sjalotjes toe en bak nog een paar minuten op hoog vuur terwijl je blijft roeren.
Doe de aubergine met de knoflook en za’atar in de pan en bak de aubergine 5 min op matig vuur mee.
Roer de courgette een paar minuten mee. Doe de passata erbij met wat peper en zout en laat het geheel met de deksel op de pan 20-30 min. stoven op laag vuur, totdat de groentes zacht en gaar zijn.
Roer voorzichtig de linzen erdoor en warm nog even goed door.
Serveer met couscous of wat stukken vers Turks brood met olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be