Cathelijne van den Bercken

köfte voor barbecue

20120815-174048.jpg

gehaktspiesjes voor 4 personen
500 g lamsgehakt of rundergehakt
8 g fijn grijs zeezout
4 theel. Köfte Baharati (of meer naar smaak)
1 eetl. ijskoud water

Zorg ervoor dat het gehakt altijd koud blijft tijdens de verwerking. Als je een thermometer hebt kun je opletten dat de temperatuur van het gehakt niet boven de 14° komt. Als het gehakt te warm wordt zal het vet er gemakkelijk uit lopen tijdens het bakken. En dat wil je niet want je wilt het liefst sappig vlees in plaats van droog gehakt dat uit elkaar valt.
Meng alle ingrediënten met een houten lepel totdat het een beetje een samenhangend geheel wordt.
Vorm met koude natte handen langwerpige balletjes en prik ze per 3 aan een barbecuespies. Of aan een houten satėstokje dat eerst een half uur in water heeft gelegen tegen het verbranden op de barbecue.
Bak de spiesjes 10 min. op de barbecue of in een grilpan.
Lekker met yoghurt-knoflooksaus of Haydari en Turks brood.

20120815-173940.jpg

20120815-174155.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be