Cathelijne van den Bercken

linzenstoof uit de slowcooker

Een supergemakkelijk, niet te mislukken gerecht uit de slowcooker. Ook eenvoudig als vegetarische variant te maken. Laat dan het rundvlees achterwege en vervang de runderbouillon door groentebouillon of water.
Op de foto heb ik het gerecht wat opgefrist met groene blaadjes veldsla.

2 eetl. olijfolie
3 rode uien, fijngesneden
2 rode paprika’s
3 stengels bleekselderij, in stukjes
4 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
2 theel. cajunkruiden
2 theel. kurkuma
500 g vastkokende aardappel met schil, in blokjes zo groot als een dobbelsteen
1 winterpeen (350 gram), in schijfjes
400 g rundvlees, gaar (bijv. soepvlees) in stukjes
400 g gedroogde Dupuis linzen
3 eetl. tomatenpuree
500 ml runderbouillon
1 theel. grijs zeezout

Week de linzen een nacht in koud water met een scheutje azijn. Gooi de volgende dag het water weg.

Verwarm de olijfolie in een grote braadpan. Bak de ui, de paprika, de bleekselderij en de knoflook in de pan totdat de ui glazig is.

Bak de cajunkruiden en kurkuma even mee in de braadpan. Doe de aardappel, wortel en rundvlees erbij en warm dit even door.

Doe de inhoud van de braadpan in de slowcooker. Voeg de linzen toe en schep ze er voorzichtig onder. Strooi het zout over de inhoud. Meng de tomatenpuree met de bouillon in een maatbeker. Schenk het bouillonmengsel over de inhoud van de slowcooker.

Zet de slowcooker op low. Na 6 uur is de linzenstoof klaar. Je kunt het ook wat langer op laten staan. Dan wordt het wel iets papperiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be