recepten

spagetti met garnalen en pesto

Dit is een van mijn favoriete zomer-kampeer-vakantie-gerechten. Je hebt maar 2 pannen nodig, het is snel gemaakt en je kunt bijna altijd deze ingrediënten wel vinden. Als je aan de kust zit kun je wellicht zelfs lekker verse garnalen krijgen.

 

4 eetl. pesto
1 teentje knoflook, fijngesneden

1 kleine rode paprika
200 g garnalen, vers of uit de vriezer ontdooid
1 blik tomatenblokjes of 5 verse tomaten in blokjes gesneden
400 g spagetti of linguine
olijfolie
zout en versgemalen peper 

Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de knoflook heel kort aan, voeg de paprika toe en bak op matig vuur een paar minuten totdat de paprika zacht is. Doe de garnalen erbij en laat ze een paar minuten meebakken totdat ze roze zijn. Voeg de tomatenblokjes en 1 eetlepel pesto toe, roer goed en warm het geheel door.
Kook intussen de spagetti in ruim water met zout gaar. Plan het zo dat de spagetti klaar is als de saus ook klaar is, niet eerder. La pasta non espetta, oftewel de pasta wacht niet. Zodra de spagetti beetgaar is, giet je deze af en roer je de spagetti door de saus. Dien meteen op met de rest van de pesto.

 

You may also like...

1 Comment

  1. Ook dit recept inmiddels al meerdere malen nagemaakt, (zonder de garnalen echter, wegens allergieën)
    Maar het smaakt voortreffelijk! en is ontzettend handig voor de drukke dagen (want: makkelijk) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.