Cathelijne van den Bercken

tajine met rundvlees en pompoen

Eens kijken hoe het gaat met het maken van een tajine in de slowcooker in plaats van in de tajine. Als ik een tajine gebruik, dan staat deze op het gas. Dan zal ik nooit het huis uitgaan. Een slowcooker vertrouw ik dat wel toe. Het is al bijna eind oktober, maar ik heb nog kleine courgettes in de tuin. Ik heb 3 kleintjes genomen, maar je kunt ook 1 grote nemen. De ras el hanut kun je ook vervangen door 1 theel. gemalen paprika, 1 theel. gemalen komijn en 1 theel. gemalen koriander.

voor 6 personen:
500 g riblap, in blokjes
2 grote uien, in grove stukken
1 rode paprika, in stukjes
1 groene (punt)paprika, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt 
1 ronde oranje pompoen van 1 kg, geschild, ontpit en in stukken gesneden
1 courgette, in de lengte 2x doorgesneden en dan in stukken
250 g kikkererwten, gaargekookt of uit een pot
3 theel. ras el hanout
1 eetl. rundervet of roomboter
2 eetl. olijfolie
zout en peper 

Verdeel de ras el hanut over de vleesblokjes en roer het er goed doorheen. Braad het vlees aan in het rundervet totdat het mooi bruin is. Doe het vlees in de slowcooker.

Voeg een eetl. olijfolie toe aan de pan en bak de knoflook, ui en paprika bruin. 5 min. op hoog vuur terwijl je regelmatig roert zodat het niet aanbakt. Doe deze groentes in de slowcooker.

Voeg de andere eetl. olijfolie toe aan de pan en bak de pompoen en courgette 5 min. op hoog vuur terwijl je regelmatig roert. Voeg een scheutje water toe om de vaste delen van de bodem van de pan los te weken. Doe alles in de slowcooker.

Roer alle ingrediënten in de slowcooker door elkaar. Zet de slowcooker op low en laat ‘m zo minimaal 6 uur staan. In het laatste uur voeg je de kikkererwten toe.

Als het tijd is om te eten, proef de tajine dan nog even of er nog wat zout bij moet. Serveer bestrooid met verse koriander. Lekker met wat Marokkaans brood om in de tajine te dopen, couscous of bulgur en een frisse tomatensalade met feta, olijfolie en citroensap.

4 Responses to tajine met rundvlees en pompoen

  1. Lonneke van der Velden schreef:

    Erg lekker!! We hebben zitten smullen en komt zeker vaker op het menu!

  2. Joyce schreef:

    Ontzettend lekker!
    Een paar keer gemaakt nu en we smullen er altijd goed van!

  3. Priscilla schreef:

    Wat was deze tajine lekker zeg!
    Onze kinderen (4 & 2) likten hun vingers er bij af.
    Zeker voor herhaling vatbaar, en ik denk ook goed te doen zonder vlees.
    Wij aten er een sesam-stokbroodje bij.

    • Cathelijne schreef:

      Klinkt heerlijk! Ja, tajine zijn ook heel geschikt om een vegetarische variant van te maken. Wij eten graag vlees, al is het niet elke dag. Als ik een tajine maak met alleen groentes dan bak ik er vaak merguezworstjes of gehaktballetjes bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be