Cathelijne van den Bercken

tomatensoep met restjes

Ik heb gekookte erwten en gekookte wortel over van gisteren. En er zijn tomaten die op moeten. Ik maak een tomatensoep met restjes. Kook wat pasta, rijst of gort in de soep mee om een gevulde maaltijdsoep ervan te maken.

voor 4 personen:
700 g tomaten, in grove stukken gesneden
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 takjes selderij met blad of 1 stengel bleekselderij, in stukjes
1 gekookte winterwortel, in schijfjes
300 g erwtjes, gaargekookt
50 g kleine pasta (orechiette, macaroni of riso)
1 liter kippenbouillon (of 1 liter water met grijs zeezout als je het vegetarisch wilt)
roomboter
peper en grijs zeezout
een paar blaadjes platte peterselie, fijngehakt 

Fruit de ui en de knoflook een paar minuten in wat roomboter. Doe de tomaten, selderij, wat peper en kippenbouillon erbij en laat het geheel 20 min. zachtjes pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de pasta toe en laat de soep zachtjes koken totdat de pasta bijna gaar is.

Voeg de wortel en erwtjes toe en warm alles nog even goed door.

Proef of de soep zout genoeg is. In de bouillon zit ook al flink wat zout, dus misschien is extra zout niet meer nodig.

Strooi de peterselie in de soep. Serveer met wat getoast brood. Erbij eten we een Spaanse tortilla met aardappel en ui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be