Cathelijne van den Bercken

wortel-sinaasappelsoep

Al jaren een succesrecept bij verjaardagen. Zowel in de zomer als in de winter. En nu ook een groot succes bij de kinderen. De zoetig smaak van de wortel combineert verassend bij het friszure van de sinaasappelsap. De tijm geeft de soep een kruidige bite. Het lekkerste is het als je deze soep de dag van te voren maakt. Dan kunnen alle smaken goed intrekken. Als je nu spontaan bedenkt om deze soep voor de komende maaltijd te gaan maken, geen probleem, dan is-ie ook erg lekker.

voor 4 personen
500 g. wortels in plakjes
roomboter
0,5 l sinaasappelsap (vers is het lekkerst, uit een pak kan ook)
1 grote ui, grof gehakt
4 theel. verse tijm of 1 theel. gedroogde tijm
1 eetl. kurkuma (geelwortel/koenjit)
2 theel. grijs zeezout
peper

Verhit de boter in een grote soeppan. Bak de wortel er een paar minuten in totdat het goed doorgewarmd is.

Voeg de ui, het sinaasappelsap de tijm, kurkuma en het zout en peper toe. Vul de pan aan met water zodat de groentes ruim onder water staan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de wortel in 30 min. gaar worden.

Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer.

Proef even en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer meteen of laat de soep een nacht staan en warm deze de volgende dag op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be