Cathelijne van den Bercken

Zevenbladpesto

‘If you can’t beat them, eat them’. Het aardbeienbed heb ik vorig jaar handmatig vrij kunnen maken van zevenblad. Jawel, gewoon met de hand met een schepje alle plantjes, wortels en witte wortelpuntjes er een voor een uitgehaald. Maar tussen de frambozen komt het nu al weer weelderig op. Het is geen doen om ze nu uit te steken tussen de groeiende frambozenplanten. Dus ik pluk ze en eet ze lekker op.

voor 4 personen:
2 handen vol jong zevenblad (ongeveer 25 gram)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
50 g walnoten
70 g Pecorino en Parmigiano (geraspt)
olijfolie
peper en zout

Doe alle ingredienten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze kort draaien totdat alles goed gemengd maar nog wel in stukjes is. Voeg al draaiend de olie in een straaltje toe. Niet te lang doordraaien, want dan wordt het te papperig. Voeg zoveel olijfolie toe totdat de pesto een mooie smeuïge structuur heeft. Lekker door de pasta, tomatensoep of op je versgebakken boterham.

5 Responses to Zevenbladpesto

  1. Elsbeth schreef:

    Heel blij ben ik met deze oplossing voor het zevenblad. Ik schrok van alle agressieve soorten vergif. Dank!

  2. Pingback: Pluk de dag… erop uit! | lindamiriam

  3. leen schreef:

    Hoi,heb je ook een recept voor een kilo zevenblad???Soort stamppot misschien?

    • Cathelijne schreef:

      Stamppot is een goed idee. Als je nog meer zevenblad wilt verwerken zou je er ook soep van kunnen maken. Als je het blad verwarmd dan slinkt het en heb je meer nodig om aan een beetje volume te komen. Met een uitje, knoflook en wat bouillon kort koken. Pureren en klaar is je supergezonde soep. Je kunt zevenblad ook gebruiken zoals je spinazie gebruikt. Bijvoorbeeld roerbakken en eten met paneer zoals in dit recept: http://www.cathelijne.nl/2012/palak-paneer/ Succes!

  4. Pingback: Zevenbladpesto - Planten | Tuinieren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be