recepten

banaanhavermoutkoekjes

Gevonden op Pinterest. Zo simpel dat het recept daar alleen uit een paar foto’s bestaat. Mijn kinderen kunnen ze gemakkelijk zelf maken en ze zijn dol op deze taaie koekjes. Zelfs als er geen honing in gaat.

banaanhavermoutkoekjes

2 rijpe bananen, geschild en in stukjes gesneden
120 g havermout
1 eetl. honing
1 theel. speculaaskruiden

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Prak de banaan fijn met een vork en roer er de havermout, de honing en de speculaaskruiden doorheen.

Je kunt het beslag nu in hoopjes op bakpapier op een bakblik leggen. Of zoals wij het gedaan hebben, in een dun laagje in siliconen muffinvormpjes.

Bak de koekjes 15 minuten op 180˚C. Laat ze een beetje afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

You may also like...

5 Comments

  1. Chantal says:

    Ik heb Deze nu al meerdere malen gemaakt En het is hier een groot succes. Ik doe er nu wel wat minder speculaaskruiden in en weinig tot geen honing en mijn dochter vind het heerlijk. Bedankt!

  2. Ramona says:

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt en ik vind ze best lekker. Mijn zoontje heeft er een gehad, maar was niet laaiend enthousiast. Vind ze zelf wel erg zacht, dus misschien een volgende keer toch iets langer in de oven.

    1. Cathelijne says:

      Ik was zelf ook niet zo laaiend enthousiast, mijn kinderen des te meer. Dus ik blijf ze wel maken. Ik denk dat ze met nootjes of misschien wat roomboter erdoor wel wat minder zacht worden.

  3. Erica says:

    Die zijn hier ook favoriet. Zien er wel grappig uit zo, net rijstwafeltjes. Wij maken gewoon met twee lepels hoopjes op de bakplaat. Wel met 2x zoveel havermout erin en van óverrijpe bananen. Kan ipv met honing en koekkruiden ook met stukjes noot. Lekkerste variatie bij ons tot nu toe is gewoon kaneel, maar moet ook met krentjes kunnen, dat heb ik nog niet geprobeerd. Fijn hapje ook om mee te nemen op een dagje uit, ze kruimelen niet en vullen goed.

    1. Cathelijne says:

      Zeker fijn dat ze niet kruimelen! Ik denk dat het met nootjes ook lekker zal zijn. Dan heeft het iets meer wat knapperigs erin. En ik denk dat het inderdaad nog wat lekkerder (lees zoeter) zal worden als je overrijpe bananen gebruikt. Met overrijpe bakbananen lijkt me ook goed te doen.

Leave a Reply to Ramona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.