recepten

kabeljauw met broccoli uit de oven

Een ovengerecht waar we pasta bij aten. Maar het kan ook met bulgur, couscous, rijst of brood.

In de kas in de achtertuin staan nog gele tomaten. Die heb ik gemengd met rode tomaten.

kabeljauw met broccoli uit de oven

2 teentjes knoflook
2 rode uien in ringen
30 g ansjovisfilet in het zout (uitgelekt)
1 stronk broccoli, in stukken

600 g kabeljauwfilet
300 g tomaten, in stukjes
5 takjes verse basilicum, de blaadjes in stukjes gescheurd

zout en peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak de uiringen, de knoflook en de ansjovisfilet zachtjes in de olijfolie. Breek de ansjovis met een houten lepel tijdens het bakken in kleine stukjes. Als de uiringen glazig zien kun je het vuur uitzetten.

Leg de broccolistukken in een ovenschaal. Verdeel het uienmengsel over de broccoli. Strooi ook de tomatenstukjes over de ovenschotel. Doe er wat zout en peper op en verdeel er een scheut olijfolie overheen.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Laat de ovenschotel in 30 minuten gaar worden.

Bestrooi de vis met zout en peper. Bak de vis in een beetje olijfolie gaar. Schep een beetje van het ui-tomatenmengsel uit de ovenschaal in een kommetje. Leg de vis op de ovenschotel, verdeel het ui-tomatenmengsel uit het kommetje erover en strooi er wat in stukken gescheurde basilicum op.

You may also like...

4 Comments

  1. […] 3) Dit recept voor kabeljauw met broccoli van Cathelijne ziet er ook zo smakelijk en kleurrijk uit. https://www.cathelijne.nl/2013/kabeljauw-met-broccoli-uit-de-oven/ […]

  2. Lucy Nieborg says:

    Heerlijk. Tip: Broccoli wel even kort koken voor het in de ovenschaal te doen.

  3. Chantal says:

    Ik ga dit deze week maken, het ziet er echt heel lekker uit. Ik ben benieuwd wat we hier van gaan vinden!

    1. Cathelijne says:

      Ik ben ook benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.