Cathelijne van den Bercken

Oosterse kip met limoenblad

Een erg geslaagd experiment in de slowcooker. Met een van mijn favorieten: limoenblad. Het geeft je gerecht een heerlijke frisse Oosterse smaak. Ik heb altijd een zakje met hele limoenblaadjes in de vriezer liggen.
De dunne sojasaus van Kikkoman, in glazen flesjes te koop bij supermarkt en toko, vind ik het fijnst om te gebruiken voor de saus. Maar ook voor roerbakken van noodels of rijst. Het is niet zo’n heftige zware sojasaus en geeft de gerechten een lichte kleur.
Voor dit gerecht heb ik kippendijen en kipfilet gebruikt. Het kan ook goed met kippenboutjes. Die laat je dan heel.

2 uien, in kwart ringen gesneden
2 rode paprika’s, in stukken gesneden
1 broccoli, in grove stukken gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 g kip, in repen gesneden
1 theel. gemalen kurkuma
1 theel. gemalen gember
2 eetl. honing
4 eetl. zoute sojasaus
200 ml passata
3 limoenblaadjes (kaffir lime leaf), in dunne reepjes gesneden
2 theel. grijs zeezout
kokosolie
bosje lente-ui, in ringen gesneden

Verhit een eetlepel kokosolie in een braadpan. Roerbak de ui, de paprika, de knoflook en de broccoli samen met de kurkuma en gember, vijf minuten. Haal de groentes uit de pan en verdeel ze over de bodem van de slowcooker.

Doe een nieuwe eetlepel kokosolie in de braadpan en bak de stukjes kip een paar minuten zodat ze rondom wit of lichtbruin zijn. Schep de stukjes kip uit de pan en verdeel ze over de groentes.

Verdeel de honing over de kip. Roer de ketjap, de passata, het limoenblad en het zout door elkaar en verdeel het over de kip. Zet de slowcooker 6 uur op low.

Bestrooi het gerecht voor het serveren met lente-ui. Rijst erbij en je hebt een complete maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be