recepten

pastasalade met tomaat en courgette

Pastasalade is altijd een succes bij ons. En bij kinderen. Zeker bij de onze en helemaal als er gele cherrytomaatjes, kappertjes en olijven in zitten. We kunnen bij de supermarkt gemakkelijk niet alleen rode, maar ook gele en zwarte cherrytomaatjes krijgen. Als je die niet kunt vinden kun je ook gewoon alleen rode cherrytomaatjes gebruiken. Koop wel de lekkerste want daarmee valt of staat je pastasalade.

pastasalade met tomaat en courgette

 

voor 6 personen:
400 g fusilli
2 gele paprika’s, in stukken gesneden
1 kleine courgette, in julienne gesneden (zoals lucifers)
750 g. cherrytomaatjes, doormidden gesneden
2 eetl. kappertjes
200 g. zwarte olijven
12 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes gesneden
2 eetl. bieslook, fijngeknipt

4 eetl. olijfolie
3 eetl. witte wijnazijn

3 eetl. honing
1 theel. Franse mosterd
1 teentje knoflook, fijngeperst

1/2 citroen 
peper en zout 

Kook de pasta gaar in ruim kokend, gezout water. Maak ondertussen een dressing van 1 eetlepel olijfolie, de wijnazijn, de honing, de mosterd en de knoflook. Doe hiervoor de ingrediënten in het bakje van de staafmixer of het kleine bakje van de keukenmachine en maal alles door elkaar en fijn.

Giet de pasta af en spoel ‘m met koud water even af zodat de pasta niet meer zo heet is. Roer de dressing door de pasta zodat deze niet gaat plakken.

Maak een marinade voor de courgette. Roer de overgebleven 3 eetlepels olijfolie samen met het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Verdeel dit over de courgettestukjes en schep het goed doorelkaar. Laat de courgette minimaal half uur marineren in de koelkast.

Ondertussen kun je verder gaan met het snijden van de overige groentes. Meng de verse groentes, de olijven, de zongedroogde tomaten, de kappertjes en de bieslook door de pasta. Strooi er wat zout en peper overheen en proef of er genoeg smaak aan zit.

Haal de courgette uit de koelkast en roer die er ook voorzichtig doorheen. Laat de pastasalade een paar uur of de hele nacht in de koelkast staan. En zoals ik vaak schrijf, de volgende dag smaakt het nog lekkerder.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.