Cathelijne van den Bercken

Turkse kip met paprika

De biologische Hollandse paprika’s zijn de komende weken goedkoop per kilo te bestellen bij www.hofwebwinkel.nl. Dus elke week bestel ik minimaal een doos van 1 kilo. Soms 2 kilo.
In dit gerecht gaan veel paprika’s. Ik had net bouillon getrokken van een soepkip, dus ik had ook lekker wat gaar vlees voor in dit stoofpotje.

Turkse kip met paprika

1 kg paprika’s (gele en rode), in stukken gesneden
3 uien, in stukjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
500 g vlees van een soepkip, gaar en in stukken gesneden
700 g passata
2 eetl. köfte baharati
1 eetl. gedroogde oregano
1 theel. gedroogde knoflook
4 theel. grijs zeezout
versgemalen peper
3 eetl. kippenbouillon
olijfolie

Verwarm de olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Bak de paprika’s, de uien en de verse knoflook op matig hoog vuur, totdat de uien glazig zien.

Roer de kipstukken, de köfte baharati, de oregano en de gedroogde knoflook door de groentes. Schenk de passata in de pan erbij en strooi er het zout en wat versgemalen peper overheen. Roer er drie eetlepels kippenbouillon door.

Laat de stoofschotel 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen op een vlamverdeler op de laagste stand van je kleinste pit.

Wij aten deze stoofschotel met kropsla en bulgur. Er was nog meer dan genoeg over van de stoofschotel voor nog een keer. Die portie heb ik ingevroren.

6 Responses to Turkse kip met paprika

  1. Manisha schreef:

    De kofte baharati ingredienten heb ik perongeluk in de vlees gedaan. Dus echt 10 keer paprikapoeder in de vlees gekruid.

  2. Kitty Gielissen schreef:

    Is dit allemaal glutenvrij?

  3. ans schreef:

    Wat zijn: passata en köfte baharati.

    bedankt, @ns

    • Cathelijne schreef:

      Passata zijn gezeefde tomaten. In de supermarkt in een fles te koop. Köfte baharati is een Turkse kruidenmix waarvan je het recept vindt door op de link te klikken in de ingrediëntenlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be