Cathelijne van den Bercken

griesmeelpudding

Voor www.kiind.nl heb ik voor het thema ‘vroeger’ een aantal grootmoeders recepten verzameld. Griesmeelpudding kon hier niet in ontbreken.

Ik hou niet zo van brokjes en korrels is mijn eten. De rest van mijn gezin wel. Die heb ik een groot plezier kunnen doen met dit toetje.

griesmeelpudding

1 l volle melk
schil van 1 citroen
1 gespleten vanillestokje
120 g griesmeel
75 g suiker
snufje zout
2 eieren
geraspte schil van een citroen

Roer de griesmeel, de suiker en het snufje zout door elkaar. Verwarm de melk met de citroenschil en het vanillestokje tot net aan de kook.

Strooi langzaam al roerende het griesmeel mengsel bij de melk en laat het aan de kook komen.

Haal de pan van het vuur, vis de citroenschil en het vanillestokje eruit.

Scheid de eieren in eiwit en dooier. Wrijf een kom in met een halve citroen om deze te ontvetten en klop hierin de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers los.

Roer de eierdooiers en het eiwit door de pudding. Verwarm de pudding nog even goed door zodat je weet dat het ei gaar is. Roer er dan nog de citroenrasp doorheen.

Spoel een puddingvorm om met koud water. Doe de pudding in de puddingvorm en laat de pudding afkoelen. Stort de pudding op een bord om te serveren.

Dit recept werd eerder gepubliceerd op www.kiind.nl en in het boek Opvoeders en huttenbouwers van Kiind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be