Cathelijne van den Bercken

Marokkaans gemarineerde vis

Na een aantal tajines met rundvlees, heb ik nu eens zin in een Marokkaans recept met vis. Je kunt hier elke stevige vis voor gebruiken. Ik nam een stuk kabeljauwfilet.

Marokkaans gemarineerde vis

350 g kabeljauwfilet
2 sjalotjes, fijngesneden
1 citroen, sap uitgeperst
2 teentjes knoflook, geperst
1/4 theel. cayennepeper
2 theel. gemalen komijn
1 theel. kurkuma
2 theel. paprikapoeder
1 theel. zout
3 eetl. olijfolie
2 eetl. verse koriander, fijngehakt

Leg de vis in een lage ovenschaal.

Klop de citroensap, de knoflook, de cayennepeper, de komijn, de kurkuma, het paprikapoeder en het zout goed door elkaar. Roer de olijfolie, de sjalotjes en de koriander erdoor.

Dek de ovenschaal af met folie en laat de vis in de koelkast een half uur marineren.

Verwarm de oven voor op 200° C. Haal de ovenschaal uit de koelkast en neem de folie er van af. Zet de onafgedekte ovenschaal 10 tot 15 minuten in de oven totdat de vis gaar is.

We aten deze vis met couscous en sperziebonen.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be