recepten

palak daal, linzen met spinazie

Een mild gekruid Indiaas bijgerecht. Wij aten het bij butter chicken. Met wat gekookte of gebakken eieren wordt het een volwaardige vegetarische maaltijd. En voor niet-spinazie-etende kinderen wellicht een verademing, zoals voor de mijne. Ze aten het met smaak op.

In dit recept heb ik voor het gemak diepvriesspinazie gebruikt. Als je verse spinazie gebruikt, zorg er dan voor dat de spinazie eerst fijngehakt is voordat je het in de pan erbij doet.

dal met spinazie

200 g gedroogde rode linzen
200 ml kokosmelk
een halve liter bouillon
1 theel. gemalen komijn
1/2 theel. gemalen korianderzaad
1 theel. kurkuma
1/2 theel. chilipoeder
4 cm verse gember, fijngeraspt
200 g diepvriesspinazie
een handvol verse koriander, grof gehakt
versgemalen peper, zout

Spoel de linzen goed onder koud water. Doe alle ingrediënten, behalve de spinazie, verse koriander en peper in een kookpan. Breng de inhoud van de pan zachtjes aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de linzen een kwartier heel zachtjes pruttelen.

Voeg de spinazie toe aan de pan. Als de spinazie ontdooit is, laat de pan dan nog 15 minuten heel zachtjes op het vuur pruttelen. De linzen zouden nu zacht moeten zijn. Anders kun je het geheel nog iets langer laten pruttelen. Als de linzen te droog worden kun je er een beetje water of bouillon aan toevoegen.

Breng de palak daal op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met verse koriander.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.