Cathelijne van den Bercken

Bisara

Een heerlijk verwarmend gerecht voor in de winter. Met wat extra pit door de harissa die erin zit. Je kunt bisara warm eten als een soort dikke soep of dunne puree. Of koud als een dip voor stukken brood, wortel of komkommer.

bisara

500 g spliterwten
2 uien, grof gesneden
4 teentjes knoflook, grof gesneden
2 theel. harissa
3 theel. gemalen komijn
4 eetl. olijfolie
2 theel. grijs zeezout
1,5 l water

Verwarm de olijfolie in een tajine of een pan met dikke bodem. Bak de ui en de knoflook een paar minuten totdat de ui glazig is. Roer de harissa en de komijn erdoor.

Voeg de spliterwten toe en roer alles goed door elkaar. Vul de pan met water. Laat het geheel aan de kook komen. Zet het vuur laag en laat het gerecht met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen totdat de erwten gaar zijn. Controleer af en toe of er nog genoeg water in zit. De erwten moeten onder water staan.

Proef de erwten of ze gaar zijn. Pureer het geheel met de staafmixer. Als je de bisara wat te vloeibaar vindt kun je het 10 minuten op laag vuur zonder deksel zachtjes een beetje laten inkoken.

Serveer besprenkeld met wat extra olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be