recepten

broccolisoep met linzen

We gaan een dag op pad. Een thuisonderwijsuitje naar het Amsterdamse Bos. En er is geen brood meer in huis. Supermarktbrood eet ik liever niet. Naast dat ik het niet zo gezond vind, vind ik het ook niet zo lekker. Dus ik draai snel een soepje in elkaar voor de lunch. Die gaat mee in de thermoskan. De kinderen vonden ‘m heerlijk. En zelfs een vriendje, die geen soep lust volgens zijn moeder, wilde proeven en vervolgens wilde hij nog meer. Daar wordt ik nou blij van.

broccolisoep met linzen

1 broccoli, in stukken
1 ui, in dunne ringen
3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
300 ml kippenbouillon
2 theel. kurkuma

2 theel. grijs zeezout
250 g linzen, gaar gekookt

Doe de kippenbouillon met de broccoli, de ui, de bleekselderij, de kurkuma, het zout en de peper in een soeppan. Vul de pan aan met water zodat de groentes net onder water staan.

Laat de soep 15 minuten zachtjes koken totdat de groentes net gaar zijn. Pureer de soep grof.

Doe de linzen in de soep en warm deze nog even een paar minuutjes mee. Proef of er genoeg zout en peper in zit.

We aten de soep ‘s middags als lunch en ‘s avonds als voorgerecht.

You may also like...

2 Comments

  1. Stefanie says:

    Heerlijk. Leuke en niet zo standaard de combinatie broccoli linzen. Binnenkort maar weer eens linzen halen.

    1. Cathelijne says:

      Het was een van de weinige dingen die ik nog in huis had en ik wilde naast groentes ook een beetje vulling.

Leave a Reply to Cathelijne Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.