Cathelijne van den Bercken

komkommersalade met venkel

Wat ik in de tuin of in de keuken kan vinden is vaak mijn inspiratie. Uit de tuin komen vandaag twee kleine overheerlijke komkommers. In de koelkast ligt een venkelknol. Bieslook heb ik ook in de tuin en de rest staat standaard in de voorraadkast of in de koelkast.

Voor het flinterdun snijden van de komkommer en de venkel gebruik ik de mandoline die ik bij het zuurkoolpakket heb gekocht. Daar kun je in een mum van tijd alles mee in flinterdunne plakjes snijden. Als je geen mandoline hebt, gebruik dan het allerscherpste mes dat je hebt. Hiervoor zou ik mijn stalen molenmesje gebruiken. Deze kan wel roesten, dus altijd meteen afwassen en afdrogen na gebruik. Maar het is vlijmscherp. Ik snij er gemiddeld een keer per week mee in m’n vingers.

komkommersalade met venkel

1 eetl. witte wijnazijn
1 eetl. vloeibare rauwe honing
1 eetl. citroenolijfolie
60 g feta, in blokjes gesneden
1 komkommer, in flinterdunne plakjes gesneden
1 venkel, in flinterdunne reepjes gesneden
10 stengels bieslook
snufje zout

Klop de azijn, de honing en de olijfolie door elkaar. Schep de dressing met de komkommer en venkel om.

Verdeel de salade over een plat bord. Leg de stukjes feta erop en knip de bieslook erover heen. Serveer de salade meteen.

Op de achtergrond in het kommetje zie de fougasse die we erbij aten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be