Cathelijne van den Bercken

risosalade met paprika, komkommer en tomaat

Het is al vijf dagen tropisch warm met temperaturen van boven de 30 graden Celsius. We eten dan ook 5 dagen al koude rauwe dingen. De gazpacho, de komkommersoep, de tabouleh en een schaal met verschillende tapas met brood zijn al voorbij gekomen. Vandaag staat een pastasalade van riso op het menu.

Riso is een pasta in de vorm van rijst. Het plakt minder dan rijst dus heel geschikt voor een pastasalade.

Als je geen verse bosknoflook hebt, kun je het vervangen door 10 sprietjes knoflookbieslook of gewone bieslook. Tijgertomaten zijn mooi, maar geen must. Je kunt ook rode trostomaten gebruiken. Je kunt wel het beste tomaten nemen die goed van smaak zijn.

risosalade paprika komkommer tomaat

100 g riso
1 gele paprika, in kleine stukjes gesneden
5 medium formaat tijgertomaten, in kleine stukken gesneden
1/2 komkommer, in blokjes gesneden
1 stengel verse stengel bosknoflook, wit en groen in dunne reepjes gesneden
2 eetl. half zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes gesneden
3 eetl. citroensap
twee handen vol verse basilicum

15 gram pecorino of parmigiano, geraspt
5 eetl. olijfolie
100 g pijnboompitjes
peper en zout naar smaak

Kook de riso gaar. Laat de riso in een kom afkoelen met een eetlepel olijfolie erdoorheen geroerd. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.

Maal de basilicum, de parmigiano en de olijfolie fijn tot een eenvoudige pesto.

Zet 25 gram pijnboompitjes apart. Schep alle ingrediënten door elkaar. Proef hoeveel zout en peper je er lekker in vindt. Zet de salade minimaal twee uur in de koelkast goed afkoelen en op smaak komen.

Strooi de apart gezette pijnboompitjes over de salade vlak voordat je de salade serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be