Cathelijne van den Bercken

voorjaarssoep van de topjes van de tuinboon

Nog net op tijd om de luizen in mijn tuinbonenplantjes voor te zijn. Als je de topjes uit de tuinbonen haalt is de kans een stuk kleiner dat er luizen in komen. Die topjes zijn lekker in de soep. Vooral omdat ik het zo jammer vindt om eetbare dingen weg te gooien. We hebben op dit moment niet zoveel tuinbonen in de moestuin staan, dus deze hoeveelheid soep is voor 2 porties. En supersnel klaar ook nog. Een lekker licht voorjaarssoepje.

Ik had wei over van de verse kaas die ik voor een cake met verse kaas en blauwe bes maakte. Als je geen wei hebt kun je ook dezelfde hoeveelheid water of (kippen)bouillon gebruiken. Met wei wordt de smaak wel een beetje zoeter.

voorjaarssoep van de topjes van de tuinboon

10 topjes van de tuinboonplanten (ongeveer 50 gram)
1 ui, fijngesnipperd
4 takjes bladselderij, grof gesneden
1 kleine aardappel, in blokjes gesneden
500 ml wei
zout en peper

Laat de wei met de aardappel, de ui en de bladselderij aan de kook komen. Kook de soep 5 minuten totdat de aardappel gaar is. Prik er even in om te controleren.

Doe de topjes van de tuinboon in de pan erbij en laat ze 1-2 minuten meekoken totdat ze geslonken zijn.

Pureer de soep en breng de soep op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be