Cathelijne van den Bercken

bulgursalade met peer en cranberries

Vaak als we op pad gaan naar bijvoorbeeld thuisonderwijsuitjes, neem ik een bulgursalade mee. De kinderen vinden het altijd lekker en ik kan het gemakkelijk de avond van te voren maken. Er zitten meestal ingrediënten in die ik toevallig in huis heb. Zo kun je gemakkelijk variëren.

150 g bulgur
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 appels, in blokjes gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
een handvol gedroogde cranberries
1 goudsbloem, bloemblaadjes grof gehakt
een handvol verse munt, fijngehakt
3 eetl. olijfolie
3 eetl. appelciderazijn
peper en zout

Kook de bulgur gaar en laat deze afkoelen. Klop de olijfolie en de azijn met een garde zodat de dressing goed gemengd is.

Schep de paprika, de appel, de tomaat, de cranberries en de munt door elkaar. Schenk de dressing over de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper. Strooi de goudsbloem vlak voor het serveren over de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be