Cathelijne van den Bercken

gemengde aardappelen uit de oven met salie

Taggiasche olijven, die heerlijke zachte olijven uit Noord-Italië. Iets heel anders dan die harde zwarte olijven die je in de supermarkt in een blikje koopt. Ze brengen deze ovenschotel samen met de salie en citroen lekker op smaak.

250 g vastkokende aardappels, in stukken gesneden
200 g bataat, in stukken gesneden
150 g cherry tomaatjes
60 gram Taggiasche olijven (zonder pit)
6 blaadjes salie, fijngehakt
1 citroen, in schijfjes gesneden
1 hele citroen
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Schep de aardappels, de bataat, de cherrytomaatjes, de olijven en de salie in een ovenschotel door elkaar. Bestrooi met zout en peper.

Verdeel de schijfjes citroen over de ovenschotel. Schenk royaal olijfolie over de groentes. Pers de citroen uit over de groentes.

Zet de ovenschaal een half uur in de oven totdat de aardappels en de bataat gaar zijn. Prik er even in om dit te controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be