Cathelijne van den Bercken

Haleem Masala

Veel kruidenmixen maak ik zelf. Ik heb meestal de losse kruiden en specerijen ervoor wel in huis. En het scheelt me tijd om het zelf te maken in vergelijking met naar een gespecialiseerde winkel te fietsen. Ik maak wat meer dan ik nodig heb zodat ik de volgende keer alleen het potje kruidenmix uit de kast hoef te pakken.

De waslijst met ingrediënten voor de Mutton Haleem werd wel erg lang toen ik alles aan het uittypen was. Daarom heb ik het gesplitst in twee losse recepten. En ik vind het ook wel handig om voor een volgende keer alles al bijelkaar te hebben zodat ik niet afzonderlijk alle specerijen weer moet afmeten.

haleem masala

2 theel. gemalen kardemom
4 theel. gemalen chilipoeder
2 theel. gemalen kurkuma
4 theel. gemalen kaneel
1 theel. gemalen kruidnagel
4 theel. gemalen koriander
1 theel. garam masala
1 theel. gemalen komijn
2 theel. zwarte peper

Meng alle kruiden goed in een kom. Doe de kruidenmix in een goed afsluitbare pot. Plak er een etiket op want veel van je eigengemaakte kruidenmixen zullen er op het eerste oog hetzelfde uitzien. Bewaar de pot op een donkere plek. Zo zal deze mix minsten drie maanden goed blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be