Cathelijne van den Bercken

tajine met aubergine, paprika en wortel

De tajine, een manier van koken om stevige groentes in te gebruiken die ik op voorraad heb in huis. Paprika, wortel, ui en knoflook heb ik bijna altijd wel in huis. Als ik de hele dag thuis ben zet ik de tajine vroeg in de middag al op zodat alle smaken goed kunnen mengen. En zo kan ik kookspitsuur mijden door de voorbereidingen vroeg te doen als iedereen in huis nog fit en vrolijk is.

1 aubergine, in blokjes gesneden
2 rode paprika’s, in stukjes gesneden

3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 uien, in stukken gesneden
300 g wortel, in schijfjes gesneden
100 g zwarte olijven
2 theel. ras el hanut
olijfolie
zout en peper

Verwarm de olijfolie op zacht vuur in de tajine. Als de olijfolie heet is, bak dan de paprika, de knoflook en de ui gedurende 10 minuten totdat de groentes zacht zijn. Roerbak de ras el hanut er een paar minuten bij.

Doe de aubergine, de wortel en de olijven in de tajine erbij. Strooi er wat zout en peper overheen. Schep alles goed door elkaar.

Voeg wat water toe totdat de groentes voor de helft onder water staan. Zet de tajine op het laagste vuur op een vlamverdeler. Doe de deksel op de tajine en laat de groentes 1,5 tot 2 uur zachtjes stoven.

Erbij aten we bulgur en köfte die ik in de pan gebakken heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be