Cathelijne van den Bercken

Aziatische koolsalade met sesamgember vinaigrette

Lekker zoet, hartig en fris is deze salade met alledaagse groentes die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Fijn als bijgerecht en als je er wat van je favoriete proteïnen als peulvruchten of vlees bij doet heb je een maaltijdsalade.

Wederom dankzij Pinterest vond ik dit recept. Ik zie daar dat het door verschillende bloggers gemaakt of nagemaakt is. Ik kan niet achterhalen van wie het originele recept is. Daarom plaats ik hier de eerste link die ik tegenkwam. De hoeveelheden heb ik vertaald van Amerikaanse naar metrische maten. En ik heb wat meer dressing gemaakt. Verder heb ik het recept zoveel mogelijk in tact gelaten.

voor de salade:
een handvol cashewnoten
1 eetl. zwart sesamzaad
300 g rode kool, fijn geschaafd
300 g witte kool, fijn geschaafd
150 g gemengde quinoa, gaar gekookt en afgekoeld
150 g wortel, geraspt
1 bos verse koriander, gehakt
2 stengels lente-ui, in ringen gesneden

voor de dressing:
60 ml rijstazijn
sap van 1 limoen
1 theel. verse gember, fijngeraspt
1 teentje knoflook, fijngeperst
1 eetl. ahornsiroop (of een andere vloeibare zoetmaker)
60 ml olijfolie
4 eetl. sesamolie
zout en peper

Rooster de cashewnoten en het sesamzaad kort in een droge koekenpan op hoog vuur totdat de cashewnoten goudbruin zien.

Doe de rest van de ingrediënten voor de salade in een grote slakom en meng alles met de hand goed door elkaar. Zet de salade tot gebruik in de koelkast.

Maak de dressing. Mix de rijstazijn, de gember, de knoflook, de ahornsiroop en zout en peper met de staafmixer door elkaar. Schenk langzaam de olijfolie en de sesamolie erbij terwijl je de staafmixer op lage stand aan hebt staan. De dressing is klaar als het goed gemengd is en als het een romige structuur heeft.

Bewaar de dressing in de koelkast. Doe de dressing pas vlak voor gebruik over de salade om te voorkomen dat de salade slap wordt en in elkaar zakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be