recepten

hummus van rode bietjes

Een variatie op de klassieke hummus van kikkererwten. Deze is met rode bietjes en krijgt daardoor een hele mooie roze kleur. Maak ‘m helemaal af door ‘m te garneren met wat platte peterselie, granaatappel, pompoenpitten en sesamzaadjes.

Ik had ‘m eerst geprobeerd om te mengen met witte bonen om de kleur mooi roze te houden. Dit vond ik een iets te vloeibare substantie worden. Toen ik de witte bonen verving door kikkererwten bleef de kleur mooi roze en hiermee blijft de hummus wat steviger en gemakkelijker smeerbaar.

voor de hummus:
250 g kikkererwten, gaar (potje)
500 g rode bietjes, gaar, in stukjes gesneden
sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2,5 eetl. tahin
1/2 theel. gemalen komijn
1 theel. grijs zeezout
4 eetl. olijfolie

voor de garnering:
2 theel. ongepeld sesamzaad
1 eetl. granaatappelpitjes
1 eetl. pompoenpitjes
2 theel. platte peterselie, fijngehakt

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingredienten voor de hummus, behalve de olijfolie, in de keukenmachine. Maal zo lang totdat alles glad gemalen is. Schenk de olijfolie er rustig bij terwijl je de machine laat draaien. Proef of er genoeg olijfolie en zout in zit. Voeg eventueel nog wat erbij.

Doe de hummus in een mooie schaal en strooi de garnering erover heen. Bewaar de hummus maximaal 3 dagen in de koelkast. Haal ‘m een uur voor gebruik uit de koelkast zodat-ie niet meer zo koud is.

You may also like...

2 Comments

  1. Hi Cathelijne,

    Ik heb je recept zojuist gemaakt en uitgeprobeerd en oh wat smaakt de humus heerlijk! Bijna (:D) net zo lekker als toen jij het maakte op de Vrouwenvallei. Dank voor al je heerlijke eten en de liefde die je erin stopte. Ik ga zeker nog meer maken van je website. Ik heb nog niet op m’n mobiel gekeken naar whatsapp, maar we gaan zeker ook appen.

    Veel liefs <3
    Lisa

    1. Cathelijne says:

      Aah wat gaaf dat je het meteen bent gaan uitproberen. Ik wordt er blij van te lezen dat je je geïnspireerd voelt en nog meer wilt maken. We gaan elkaar zien! Liefs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.