Cathelijne van den Bercken

hummus van rode bietjes

Een variatie op de klassieke hummus van kikkererwten. Deze is met rode bietjes en krijgt daardoor een hele mooie roze kleur. Maak ‘m helemaal af door ‘m te garneren met wat platte peterselie, granaatappel, pompoenpitten en sesamzaadjes.

Ik had ‘m eerst geprobeerd om te mengen met witte bonen om de kleur mooi roze te houden. Dit vond ik een iets te vloeibare substantie worden. Toen ik de witte bonen verving door kikkererwten bleef de kleur mooi roze en hiermee blijft de hummus wat steviger en gemakkelijker smeerbaar.

voor de hummus:
250 g kikkererwten, gaar (potje)
500 g rode bietjes, gaar, in stukjes gesneden
sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2,5 eetl. tahin
1/2 theel. gemalen komijn
1 theel. grijs zeezout
4 eetl. olijfolie

voor de garnering:
2 theel. ongepeld sesamzaad
1 eetl. granaatappelpitjes
1 eetl. pompoenpitjes
2 theel. platte peterselie, fijngehakt

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingredienten voor de hummus, behalve de olijfolie, in de keukenmachine. Maal zo lang totdat alles glad gemalen is. Schenk de olijfolie er rustig bij terwijl je de machine laat draaien. Proef of er genoeg olijfolie en zout in zit. Voeg eventueel nog wat erbij.

Doe de hummus in een mooie schaal en strooi de garnering erover heen. Bewaar de hummus maximaal 3 dagen in de koelkast. Haal ‘m een uur voor gebruik uit de koelkast zodat-ie niet meer zo koud is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be