Cathelijne van den Bercken

salade met verse vijgen en ansjovisdressing

Deze dressing gebruik ik op een salade die bestaat uit romanasla, cherrytomaatjes en verse vijgen. Versierd met Oostindische kers voor een beetje pit in je salade. Maar je kunt de dressing op elke eenvoudige salade gebruiken.

De eerste vijgen zijn nu rijp. Het lekkerst zijn ze als je ze meteen eet. Vijgen zijn niet geschikt om te bewaren dus pluk ze op het moment dat je ze wilt gebruiken. Als je ze in de winkel koopt, verwerkt ze dan zo snel mogelijk.

50 ml mayonaise
50 ml volle yoghurt
30 gram gezouten ansjovis
2 eetl. verse platte peterselie
klein teentje knoflook, uit de knoflookpers
versgemalen peper

Maal de ansjovis en peterselie fijn in het bakje van de staafmixer. Meng de mayo, de yoghurt, de knoflook en wat versgemalen peper erdoor. Klaar is je dressing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be