initiatiefnemers

Cathelijne van den Bercken is grafisch ontwerper. Ze volgde haar opleiding aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven, specialisatie Esthetisch Technisch. Ze studeerde af aan de Hogeschool van Amsterdam, Mode-Academie Montaigne, specialisatie Styling. Daarna, in dienst van het farmaceutisch productiebedrijf Pharmachemie, werkte ze mee aan het opzetten van de interne ontwerpstudio. Voorts was ze werkzaam als artworker bij ontwerpbureau VBAT Visser Bay Anders & Toscani in Amsterdam. In 2001 begint ze voor zichzelf, aanvankelijk als freelance ontwerper en artworker. Sinds 2003 is ze eigenaar van de luxe picknickservice Cathy’s Discoveries. Daarnaast neemt ze free lance opdrachten aan.

dr. Esther Captain is historica en promoveerde op het boek Achter het kawat was Nederland. Indische oorlogservaringen en –herinneringen 1942-1995, een proefschrift over dagboeken en memoires over de Japanse bezetting in Nederlands-Indië. Ze is (co-)redacteur van de bundels De Indische Zomer in Den Haag (Leiden 2005) en Vertrouwd en vreemd. Ontmoetingen tussen Nederland, Indië en Indonesië (Hilversum 2000). Zij was verbonden aan herinneringscentrum Het Indisch Huis in Den Haag, de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Thans is ze werkzaam als projectleider Indisch Erfgoed van de Oorlog bij de Eenheid Oorlogsgetroffenen en Herinnering WO II van het Ministerie van VWS.

Elwin Swinkels studeerde culturele antropologie. Hij maakte na drie jaar een switch naar de Pabo. Hij startte in 1996 een project waarin een school voor verstandelijk gehandicapte kinderen in Ghana werd opgezet, de City Garden Special school. In 1997 was hij één van de initiatiefnemers en voorzitter van de Friday Night Skate (de wekelijkse skatetocht door Amsterdam). In 2003 en 2004 organiseerde hij een aantal skatekampioenschappen (E.K. en W.K.) Momenteel is hij twee dagen per week leerkracht op een basisschool en drie dagen per week werkzaam als projectmanager bij Idefiks idee-ontwerpers.

 

 


De smaak van verlangen, droomrecepten en verhalen uit bezet Nederlands-Indië is uitgegeven door idefiks idee-ontwerpers i.s.m. uitgeverij Artemis BV