Ik ontneem jou als organisator de zorg voor de complete maaltijden van je retraites die twee dagen of langer duren en voor minimaal 25 personen zijn. Je kunt de zorg voor de innerlijke gevulde mens loslaten en je helemaal concentreren op het begeleiden van je retraite. Ik kook en verblijf dan op de locatie. Daarom is mijn dienst zeer geschikt voor organisatoren en trainers van meerdaagse retraites. Ik kook voor groepen die bezig zijn met bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke groei, geweldloos communiceren, healing, tantra, sjamanisme, verbinding en community.

Het geeft me veel plezier om tijdens een retraite te koken, omdat ik dan de mogelijkheid heb om voor een groep mensen mooie lekkere dingen te maken en zo onderdeel uit te maken van het veld. Voor mijn eigen motivatie en overzicht kook ik voor maximaal 50 personen.

Mijn inspiratie voor de gerechten en combinaties van ingrediënten komt uit de reizen die ik maak. Mijn nieuwsgierigheid helpt me om bij mensen thuis mee te koken of om binnen in de keuken van een restaurant te gaan kijken. Mijn kennis en technieken komen ook van diverse kookworkshops die ik tijdens mijn reizen heb gevolgd. Meer over mijn achtergrond vind je hier.

De gerechten zijn veganistisch met vegetarisch opties. Er zal bij vegetarische gerechten altijd een veganistische vervanger zijn voor diegene die daarvoor willen kiezen. Ingrediënten zijn van biologische oorsprong en ik hou zoveel mogelijk rekening met de seizoenen door producten uit de buurt en van het seizoen te kopen. Ik deel graag de recepten die ik maak.

basis van de menu’s

Ontbijt
• veganistische havermoutpap
• yoghurt, melk, huisgemaakte granola, havermout
• brood en glutenvrije crackers met roomboter / jam / honing / appelstroop / kaas / pindakaas / tahin

Lunch
• hoofdgerecht (curry / stoofpot of ovenschotel, op basis van peulvruchten en groente)
• rijst / quinoa / bulgur / noedels / aardappelen of pasta
• snack (papadum / kroepoek / emping / pita of wrap)
• dessert (crumble / taart / plaatkoek of ander zoete snack)

Diner
• soep (op basis van peulvruchten en groente)
• groentesalade (op basis van rijst / quinoa / bulgur / aardappelen of pasta en groente)
• dip (hummus / raita of spread)
• brood en glutenvrije crackers

E32,50 per persoon per dag voor elke dag ontbijt, lunch en diner. Deze prijs is exclusief 9% btw en inclusief de biologische ingrediënten. Reis- en verblijfskosten in overleg. Deze prijs is gebaseerd op een minimum deelname van 25 betalende personen.

Het diner is wat lichter dan de lunch zodat de deelnemers in de avond nog energie hebben om een avondprogramma te doen. Dit kan vanzelfsprekend ook omgedraaid worden.

Een van de elementen waar ik blij van wordt als ik voor een groep het eten verzorg, is dat ik in de keuken onderdeel uit kan maken van het veld in een energie-uitwisseling. Ik werk met het principe van seva: vanuit de groep komt er elke dag assistentie bij het voorbereiden van de maaltijden. Er komen 2-3 deelnemers die ‘s ochtends 45 minuten mee groentes snijden. Dit gebeurt regelmatig in stilte. Verder verzorgen de deelnemers het afwassen en schoonmaken van de keuken na ontbijt, lunch en diner en het klaarzetten van de buffettafel.

Het eten wordt geserveerd in buffetstijl. Keuken met koel en vriesmogelijkheid, apparatuur, glazen, bestek, servies, serveerschalen en pannen worden door de locatie beschikbaar gesteld. Overnachten doe ik het liefst in mijn eigen camperbusje op een plek bij de locatie.

Ik sta ervoor open om in dialoog te gaan als je andere wensen hebt zoals minder deelnemers, kortere periode, koken in het buitenland of speciale wensen wat betreft dieet of iets speciaals dat in het programma past zoals een sapdag, fingerfood of ceremoniële cacao.

Neem hier contact met me op.

waardering van gasten

Dear dear Cathelijne, it feels so warm to know you are in the kitchen, preparing some comfort food for us. Comfort, delicious, healthy, coloured food. And prepared with your heart & soul. In my “real life” it is very rare that someone makes food for me. So this is an extra present for me. Something very special. A great precious gift. So thank you for that. Thank you for who you are.
– Love, Virginie

I keep on thinking, while eating, how can you make food soooooooo delicious!? It’s amazing and I have this label that you are so amazing! I feel so nourished, it’s a real treat for me. Also feel a wish to make such a wonderfull food myself to surprise and nourish my friends & family. But that will still be a dream, my cooking doesn’t come ANY way near this amazing lovely taste you present. I’m grateful for receiving this care and want to thank you so much!
<3 Krista

Wat een zalige smaken heb ik al geproefd. Het eten is verrukkelijk. Fantastische soepen, helend en verzorgende met aandacht gemaakt recepten. 2 dagen geleden hadden we een soep met Thaise basilicum erin en citroengras. Goddelijk, daar waren we het allemaal over eens. Wat een werk allemaal en wat zalig dat jullie dit doen. Ik verheug me op de lunch en het diner. Fijn dat er sowieso al zoveel vegan is wat je kookt. Liefs en heel veel dank.
Wendy

Jaaaa! Mooie keukengodin met ondeugende blik. Ik heb genoten van je aanwezigheid en ik voel me koninklijk verwend door jouw overvloed die naar mij door mocht vloeien.
Liefs Silvan

Lieve Cathelijne, super bedankt voor alle culinaire verrassingen die je keer op keer voor ons hebt gemaakt. Je liefde voor het koken en eten was te proeven bij elke hap. Heel dankbaar voor zoveel overvloed en voeding.
Liefs, Nicole

Lieve Cathelijne,
Dit cursusjaar was het steeds de vraag hoe de weekenden zouden verlopen. Er was echter één zekerheid: dat ik heerlijk ging eten! En daar keek ik steeds naar uit. Jouw maaltijden heb ik ervaren als met liefde en zorgvuldigheid en passie samengesteld en bereid. De combinatie van de ingrediënten en smaken, de compositie en aankondiging waren zinnenstrelend. Een ervaring van mijn hele lichtaam en geest. Dank je voor deze gift.
Jacqueline

Cathelijne kookt in zorgvuldigheid en bewustzijn. Alle ingrediënten aanwezig om zichzelf en om, in relatie met anderen, tot hun recht te komen. Ik herken ze in het ruiken (het raden: hm wat zit erin, wat is dat kruid?), in het proeven en het eten. In elke hap wordt ik geprikkeld on in de smaak te blijven! Dank <3
Karin

Lieve Cathelijne,
Oh, wat geniet ik van jouw creaties, verschillende rijke smaken, goddelijk gewoon! Hoe jij over je eten vertelt waardeer ik ook enorm. Maakt dat ik nog meer geniet.
Liefs, Hannah

I was dreaming about the golden porridge and really looking forward to having it! It warms me and lifts my spirits.
Desiree

Cathelijne, I like you to have you with that dress which looks like my mommy. It feels like being at home. When you announce the foods I’m so excited and happy and I feel so joyful to listen to it. I also enjoy the taste, smell, spices, bread, soup. Everything is so delicious. Thank you for bringing that joy to me!
Asu

meer waardering van gasten