Cathelijne van den Bercken

chili con carne

Zo eenvoudig is het om zelf chili con carne te maken zonder pakjes of zakjes. Het gerecht is nog lekkerder als je het een dag van te voren maakt!

voor 4 personen:
1 rode paprika (in stukjes)
1 ui (in stukjes)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
1 blik kidneybeans (uitgelekt)
200 g runder- of varkensgehakt
1 theel. gemalen komijn
2 theel. paprikapoeder
een paar druppels tabasco
2 laurierblaadjes
50 g roomboter
zout, peper

Verhit de boter in een pan. Bak de ui en paprika totdat de ui glazig ziet. Voeg de knoflook, komijn en paprikapoeder toe en bak dit nog een paar minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak het rul, enkele minuten.
Schuif de ingredienten in de pan naar de zijkant. Voeg de tomatenpuree in het vrijgekomen deel van de bodem van de pan toen en bak de puree een paar minuten onder af en toe roeren.
Voeg een flinke scheut water toe en roer alle ingredienten die in de pan zitten door de tomatensaus.
Voeg de kidneybeans en de laurierblaadjes toe. Breng op smaak met tabasco, zout en peper. Laat het mengsel afgedekt 20 min. zachtjes stoven.
Serveer de chili con carne met rijst, brood of wraps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be