Cathelijne van den Bercken

gazpacho uit Madrid

Een van mijn tantes van mijn vaders kant is getrouwd met een Spanjaard. En ze wonen sinds begin jaren ’80 in Madrid. Toen ik in de hete zomer van 2001 in Madrid was, heeft ze de eerste dag deze gazpacho voor mij gemaakt. Ik heb er goeie herinneringen aan. Heerlijk verfrissend, smaakvol en vullend.

Dit recept maakte ik regelmatig als voorgerecht bij de luxe picknicks die ik als cateraar organiseerde. De hoeveelheden hieronder zijn voor zo’n 16-20 personen.

gazpacho

15 tomaten, kroontje eruit en in stukken gesneden
4 rode paprika’s, ontpit en in stukken gesneden
4 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 komkommers, in stukken gesneden
2 sneetjes witbrood, in stukjes gesneden
3 liter ijskoud water
100 ml olijfolie
peper/zout

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender of de keukenmachine en pureer alles fijn tot een dikke soep. Zet de blender weer aan en laat de olijfolie in een straaltje bij de soep lopen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Denk eraan dat het gerecht als het op koelkasttemperatuur is, wat minder sterke smaak zal hebben. Dus voeg iets meer peper en zout toe dan je gewoon bent. Laat de soep enkele uren in de koelkast afkoelen. Dien op een warme zomerdag direct uit de koelkast op.

2 Responses to gazpacho uit Madrid

  1. Pingback: risosalade met paprika, komkommer en tomaat | Tintelende Smaakpapillen

  2. Pingback: Weblog 053 | Buurvrouw Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be