Cathelijne van den Bercken

fluweelzachte hummus

Het allerlekkerst is het om dit recept te maken van gedroogde kikkererwten. Week de kikkererwten een etmaal, verschoon het weekwater een paar keer. Dat voorkomt gasvorming. Kook ze de volgende dag gaar in ongeveer 2 uur en laat ze afkoelen. Als je snelle hummus wilt maken kun je ook een blik kikkerwten (400 gram, uitlekgewicht 275 gram) gebruiken. Als je kikkererwten uit blik gebruikt hoef je in het recept geen zout meer toe te voegen.

humus

 

Voor 6 personen (of minder als je hummusmonsters in huis hebt):
300 g kikkererwten, 1 nacht geweekt en gaar gekookt

2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetl. yoghurt
2 eetl. citroensap
2 eetl. tahin
1 theel. gemalen komijn
1 theel. grijs zeezout
4 eetl. extra virgin olijfolie

Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze draaien tot een puree. Voeg al draaiend de olie in een straaltje toe. Draaien tot het een gladde puree is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be