recepten

kikkererwten stoofschotel met pompoen

2 uien (door de helft en in plakjes)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 winterpeen (in plakjes)
1 flespompoen (geschild, ontpit en in blokjes)
1 courgette (in de lengte in vieren en dan in blokjes)
1 zoete bataat / zoete aardappel (geschild en in blokjes)
een handvol ongezwavelde abrikozen (in reepjes)
1 pot kikkererwten
1 blik cherrytomaatjes of gepelde tomaten (400 g)
2 theel. Ras el Hanout
2 theel. gemalen komijn
3 eetl. olijfolie
zout, peper

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de knoflook en ui toe en fruit deze een paar minuten. Voeg dan de winterpeen, pompoen, courgette, bataat, abrikozen, Ras el Hanout en komijn toe en warm dit nog even door.

Doe een scheutje water in de pan en laat het geheel met de deksel op de pan een half uurtje heel zachtjes pruttelen. Voeg de kikkererwten toe en doe de deksel nog eens een kwartier op de pan.

Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de cherrytomaatjes toen en warm deze alleen even heel kort mee.

Serveer met couscous, Marokkaans brood en merguezworstjes.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.