Cathelijne van den Bercken

Pan de banana – bananenbrood

175 g bloem
2 theel. Bakpoeder
1/2 theel. dubbelkoolzure soda
1/2 theel. zout
125 g boter, gesmolten
150 g suiker
2 grote eieren
4 kleine, heel rijpe bananen (ongeveer 300 g zonder schil), geprakt
60 g gehakte walnoten
1 zakje vanillesuiker of 1 theel. zelfgemaakt vanillesuiker
rechthoekige cakevorm, met boter ingevet en met bloem bestoven

Verwarm de oven voor op 170˚C. Werk met je handen of met een houten lepel bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda en zout door elkaar in een middelgrote kom. Klop in een grote kom de gesmolten boter, de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de geprakte bananen. Roer er met je houten lepel de walnoten door. Roer er het bloemmengsel in drie porties door.Roer steeds goed voor je de volgende portie bloem erbij doet. Doe het beslag over in de cakevorm en zet hem 1 tot 1 ¼ uur in het midden van de oven. Als hij gaar is komt een breinaald of satéprikker die je erin steekt er min of meer schoon uit. Laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen.

Voor 8 tot 10 plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be