Cathelijne van den Bercken

pesto Genovese

Naar een origineel en klassiek recept van een Italiaanse kennis van me die in Liguria woont, in het dorpje Carro. De pesto wordt in deze streek meestal gegeten in een flinke hoeveelheid door de spaghetti. En op tomatensalade met buffelmozarella.

pesto

voor 4 personen:
1 flinke bos basilicum
1 teentje knoflook (fijngehakt)
50 g pijnboompitten (geroosterd)
100 g Pecorino en Parmigiano (gemalen)
scheut slagroom
olijfolie
peper en zout

Doe alle ingredienten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze kort draaien totdat alles goed gemengd maar nog wel in stukjes is. Voeg al draaiend de olie in een straaltje toe. Niet te lang doordraaien, want dan wordt het te papperig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be