recepten

pesto Genovese

Naar een origineel en klassiek recept van een Italiaanse kennis van me die in Liguria woont, in het dorpje Carro. De pesto wordt in deze streek meestal gegeten in een flinke hoeveelheid door de spaghetti. En op tomatensalade met buffelmozarella.

pesto

voor 4 personen:
1 flinke bos basilicum
1 teentje knoflook (fijngehakt)
50 g pijnboompitten (geroosterd)
100 g Pecorino en Parmigiano (gemalen)
scheut slagroom
olijfolie
peper en zout

Doe alle ingredienten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze kort draaien totdat alles goed gemengd maar nog wel in stukjes is. Voeg al draaiend de olie in een straaltje toe. Niet te lang doordraaien, want dan wordt het te papperig.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.