Cathelijne van den Bercken

pompoen-pastinakensoep

1 kleine oranje pompoen van ongeveer 700 g, ongeschild in stukjes gesneden
500 g pastinaken, in plakjes
1 grote (zoete) ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
een scheutje wijnazijn
zout en peper

Verhit een klont boter in een pan, voeg de ui en knoflook toe en laat ze op hoog vuur zweten. Roer de pompoen en pastinaak er doorheen. Vul de pan met zoveel water dat de groentes nèt onder staan. Voeg wat zout en peper toe. Laat alles ongeveer een half uurtje op zacht vuur pruttelen totdat de groentes gaar zijn. Haal van het vuur af en pureer met een staafmixer. Zet terug op het vuur en breng op smaak met zout en peper en een scheutje azijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be