Cathelijne van den Bercken

Pompoencake

Het originele recept is afkomstig van Eat Nourishing en heb ik een beetje aangepast. Ik heb een conversie gemaakt naar continentale gewichtseenheden. Ik had geen pompoenpitten in huis dus die heb ik vervangen door zonnebloempitten en ik heb een deel van de (dure) kokosolie vervangen door roomboter. De koek-en speculaaskruidenmix maak ik zelf door kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat en kruidnagel te mengen.

ingrediënten:
80 g amandelmeel
15 g geraspte kokos
1 theel. zout
1 theel. bakpoeder
4 eetlepel koek- en speculaaskruiden
150 g pompoenpuree
50 g kokosolie
50 g roomboter
3 eetl. honing
4 grote eieren
een handvol zonnebloempitten

Voor de pompoenpuree: schil en ontpit een pompoen. Snij het vruchtvlees in blokjes en stoom deze in 30-45 min. gaar. Pureer de benodigde hoeveelheid pompoen, samen met 1 van de eieren tot een moes. Het overgebleven pompoenvlees kun je gebruiken voor bijvoorbeeld torta di zucca.

Amandelmeel kun je eenvoudig zelf maken door hele amandelen in de keukenmachine te malen.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Doe de amandelbloem, geraspte kokos, zout, bakpoeder, specerijen in een kom en roer dit alles goed door elkaar.

Doe de 3 overgebleven eieren (eentje heb je al gebruikt om de pompoen tot moes te malen) samen met de kokosolie en de roomboter in een beslagkom. Gebruik een handmixer of deegmachine om dit tot een romig mengsel te mengen.
Voeg de pompoenpuree en de honing toe. Meng goed.
Voeg dan beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en mix totdat alles goed gemengd is.

Doe het beslag in een rechte cakevorm en strooi de zonnebloempitjes over de bovenkant.

Zet de cakevorm 35 minuten in de voorverwarmde oven. Test of de cake gaar is door een satéprikker erin te prikken. Als de satéprikker er schoon uit komt dan is de cake goed.

Laat de cake eerst afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt. Snij de cake in plakjes en serveer de plakjes besmeerd met een lekkere laag roomboter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be