recepten

quiche met spinazie en linzen

voor 6 personen

voor het korstdeeg:
250 g bloem
100 g roomboter in vlokken
1 ei
2 eetl. water
1/2 theel. zout

voor de vulling:
5 eieren
200 g geraspte kaas
400 g (Du Puy) linzen (gaar)
400 g spinazie (gaar geroerbakt)
2 teentjes knoflook, fijn gesneden of geperst
2 theel. Za’atar (kruidenmengsel van thijm en sesamzaadjes, wordt veel in de keuken van het Midden-Oosten gebruikt. Verkrijgbaar bij Marokkaanse en Turkse winkels) zout en versgemalen peper
een handvol pijnboompitten

Beboter en bestuif een taartvorm van 20 cm doorsnede met bloem.
Meng voor het korstdeeg het bloem, zout en boter 30 sec. in de keukenmachine of tot het mengsel grof en kruimelig is. Meng het ei met het water nog eens 30 sec. of totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Maak een bal van het deeg en leg het, gewikkeld in plastic folie, minimaal 30 min. in de koelkast.
Doe ondertussen de ingrediënten voor de vulling in een kom en roer luchtig met een vork totdat alles goed gemengd is.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Rol het deeg uit zodat het in de vorm past. Vul de vorm met de vulling en strooi er de pijnboompitten overheen.
Zet de quiche 45 min. in de oven. Serveer met een frisse salade.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.