Cathelijne van den Bercken

rabarberplaatcake

200 g roomboter, op kamertemperatuur
225 g rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk of yoghurt
200 g zelfrijzende bakmeel, gezeefd
1/2 theel. zout
400 g rabarber in stukjes
poedersuiker
vlaaivorm of springvorm met een doorsnede van 30 cm


Verwarm de oven voor op 160˚.
Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 g suiker, de vanillesuiker en 1/2 theel. zout zacht en schuimig. Klop er de eieren één voor één door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk of yoghurt toe en meng goed. Spatel er met een lepel luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
MAak de rabarber schoon, snij de stengels in stukjes. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rst van de suiker.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-55 min. goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be