Cathelijne van den Bercken

crema di zucca

Heerlijk puur recept voor pompoencrème. Ik heb het gegeten als voorgerecht in een geweldig restaurant in het Italiaanse dorpje Minori aan de schilderachtige Amalfikust. Het was oktober. Voor Nederlandse begrippen een heerlijke warme nazomer met wel al rijpe pompoenen.
Voor dit recept heb ik een kleine groene pompoen genomen. De binnenkant is geel en iets sappiger dan de kleine oranje pompoenen die je overal in de supermarkten ziet. In plaats van water kun je ook wat zelfgetrokken bouillon toevoegen. Let dan wel op dat je er tijdens het koken geen zout meer bij doet want je bouillon bevat al zout. En het is dan geen vegetarische versie meer.

1 kleine groene pompoen van ongeveer 1 kg, geschild, ontpit en en stukken gesneden
2 uien, fijngesneden
3 teentjes knoflook, grof gesneden
olijfolie
grijs zeezout
peper

Fruit de ui en knoflook zachtjes in de olijfolie. Als de uien na een paar minuten glazig zijn geworden kun je de pompoen erbij doen. Warm de pompoen even een paar minuten door.

Voeg een beetje water toe zodat de helft van de pompoenstukken onder water staat. De rest stoomt gaar. Voeg wat zout en peper toe. Laat de pompoen met deksel op de pan een half uur tot drie kwartier zachtjes koken totdat de pompoen gaar is.

Pureer de pompoen met een staafmixer glad. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer de pompoencrème zo of bestrooi de pompoencrème vlak voor het serveren met wat verse bieslook.

2 Responses to crema di zucca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be