recepten

draagjas

Een bestaande jas heb ik vermaakt tot draagjas. Het patroon van Lies dat hier beschreven staat heb ik aangepast zodat peuter er gemakkelijker in past. Ik heb daarnaast de inzet wat hoger laten beginnen en de brede horizontale band wat hoger gemaakt. Het biesje is ook wat breder.

De maten van het draaggedeelte heb ik ruimer gemaakt dan in de standaard beschrijving staat, dus een peuter kan er ook goed bij.

      

Daarnaast heb ik het elastiek in de nek zo afgewerkt dat je het met een schuifbolletje op elke gewenste maat kunt stellen. Dus voor baby kan het strakker dan voor peuter. De binnenkant is mooi afgewerkt met een locksteek

   

 

De jas had een afritsbare capuchon. Omdat die in de weg zal zitten als ik m’n kindje op de rug draagt, heb ik van de capuchon een bijpassende muts gemaakt. Aan de muts zit een extra brede flap van fleece om in te stoppen, zodat mijn kindje geen koude nek krijgt.

   

   

You may also like...

9 Comments

 1. Martina says:

  I am SOOOO much loving this. .. Just saw it on pinterest and as far as I can judge by the pics it seems to be the very best DIY-babywearing jacket I could find. Unfortunately I do not speak dutch :-( is there any chance of getting your fantastic tutorial and the one you are referring to (if I get the Link and the meaning in the first paragraph right) in english?
  any way, (I know it is a lot to ask for) thanks sooooo much for the inspiration and all the best from austria,
  yours, martina

  1. Cathelijne says:

   My schedule as a homeschooling mom and running my own business, doesn’t give me the space to make a translation. I hope you can work it out with a translation programm.

 2. Wat een ontzettend leuke draagjas, ik kom hem bij toeval op Google tegen. Ik vind de kleurcombinatie erg leuk en met die grote knopen aan de voorzijde ook nog erg hip!

  Geweldige foto ook met je kindje achterop wat een super lief snoetje!

  Groetjes,

  Ilse

 3. […] alleen recepten, maar ook reisverslagen, blogs over thuisonderwijs en ik zag ook een toffe ‘draagjas‘ die ze zelf heeft gemaakt, hoe ideaal is dat! Cathelijne’s blog is helemaal in […]

 4. Mirjam says:

  Hallo,

  Wilde vragen of je mij je patroon stap voor stap door kan sturen… Wil er namelijk zelf 1 gaan proberen te maken. Vast nog wel een jas op zolder liggen namelijk.

  Gr. Mirjam

  1. Cathelijne says:

   Hoi Mirjam,

   Bovenin dit blog staat een link naar de originele beschrijving. Daar kun je het stap voor stap volgen hoe je ‘m kunt maken.

   groet, Cathelijne

 5. Stefanie says:

  Super mooi! Ik ben zelf niet zo handig, maar ik heb een kennis bereid gevonden er een te maken, ben benieuwd! :D

 6. jena says:

  Hoihoi, wat ziet die jas er mooi uit, mijn maten zijn ook te klein geworden, welke afmetingen heb jij gebruikt?
  Groetjes jena

  1. Cathelijne says:

   Hoi Jena,

   Dank je voor je compliment. Ik heb de inzet aan beide kanten zo’n 5 cm verbreed. De hoogte zo’n 10 cm.

   groetjes, Cathelijne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.